fbg.nl, sinds 1997


fbg steunt Chare.nl


Categorie: Scholen Basisscholen

Chr. Basisschool De Haven

  Ds. van Dijkweg 49 (In de buurt)
  7001 CT   Doetinchem
  Telefoon: 0314-364709

  Website:
  Email ons.


Chr. Basisschool De Haven, Basisschool te Doetinchem

De missie van CBS De Haven luidt: ‘Uitstekend primair onderwijs verzorgen voor kinderen in en om de wijken Centrum en Overstegen van de gemeente Doetinchem’. De missie willen wij volbrengen vanuit een christelijke levensvisie; met oog voor de vorming tot volwassenheid; met een scherp oog voor de kwaliteit van het onderwijs; met oog voor de creatieve ontwikkeling van het kind; met oog voor de omgeving waarin het kind leert; met oog voor de ontwikkeling van de mensen die het kind begeleiden; met oog voor de samenleving.



Vanuit een christelijke levensvisie

Aan ons onderwijs ligt een christelijke levensvisie ten grondslag. Op onze school willen wij kinderen interesseren in bijbelverhalen en daarbij een vertaalslag maken naar het hier en nu. Dit komt tot uiting in de omgang met elkaar en in het lesgeven: respect voor elkaar en op zoek gaan naar het unieke van elk mens.

Met oog voor de vorming tot volwassenheid

In het proces van rijping tot volwassenheid vinden wij het belangrijk dat we kinderen de ruimte geven tot het nemen van verantwoordelijkheid en tot het ontwikkelen van zelfstandigheid. Dit krijgt z’n beslag in ons onderwijsconcept ‘Zelfstandig Werken’. Dit concept is een groeimodel, waarbij kinderen zich vanaf groep 1 stap voor stap ontwikkelen qua zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Kinderen die het nodig hebben, bieden wij extra ‘zorg’.



Met een scherp oog voor de kwaliteit van het onderwijs

Op CBS De Haven willen we onderwijs bieden van hoogwaardige kwaliteit. De kwaliteit dient boven het landelijk gemiddelde te liggen en wordt afgemeten aan resultaten van formele eindtoetsen. Daarnaast vormen rapporten van de ‘Inspectie van het Onderwijs’ voor ons een goede kwaliteitsindicatie.

Met oog voor de creatieve ontwikkeling van het kind

Naast de ‘harde’ eisen die het ministerie stelt, vinden wij het belangrijk dat kinderen zich creatief ontwikkelen. Wij denken dat een goed ontwikkeld creatief vermogen een leven lang gebruikt kan worden als gereedschap in talloze situaties. CBS De Haven wil zich profileren als een zeer creatieve school.



Met oog voor de omgeving waarin het kind leert

Kinderen leren volgens ons het best in een ‘krachtige leeromgeving’, dat wil zeggen in een omgeving waarin zij op allerlei manieren geprikkeld worden om te leren. Deze leeromgeving dient ruimte te bieden aan verschillende leerstijlen. Vanzelfsprekend dient de leeromgeving – op alle gebied – veilig te zijn en een uitstraling te hebben die past bij de ambities van de school.

Met oog voor de ontwikkeling van de mensen die het kind begeleiden

Met hetzelfde enthousiasme waarmee leerkrachten kinderen op CBS De Haven uitdagen tot leren, dient de directie dit te doen bij haar medewerkers. ‘Een leven lang leren’ is daarbij het motto. Leren van en met elkaar, maar ook in individuele leertrajecten. Dit leren dient in het licht van de doelstellingen binnen het primaire proces te staan.

Met oog voor de samenleving

Wat ons betreft begint de samenleving heel dichtbij: samenwerking van kinderen en leerkrachten onderling, samenwerking met ouders. Vanuit de kleine samenleving op school willen we, naar mate de leeftijd van kinderen vordert, steeds verder ‘naar buiten’ kijken. Wat gebeurt er in de buurt? Wat gebeurt er in de wereld? Hoe kan ik een bijdrage leveren aan een betere buurt/wereld? We willen dat kinderen kritisch leren kijken naar de ‘buitenwereld’ en zich daarover een eigen mening vormen.



» Geef uw bedrijf gratis wereldwijde aandacht met BizzDex.com


Plaatsgids DoetinchemRestaurants in de buurtBedrijven om de hoek









x

Inloggen

Voer uw vermeldingsnummer en wachtwoord in: