fbg.nl, sinds 1997


fbg steunt Chare.nl


Categorie: Scholen Basisscholen

Charlois openb internationale basisschool

  Clemensstraat 117 (In de buurt)
  3082 CE   Rotterdam
  Telefoon: 010-4297320

  Website:


Onze school is al sinds 1906 te vinden in de Clemensstraat te Rotterdam. Dus wij kunnen zeggen dat Openbare Internationale Basisschool Charlois een school is met meer dan 100 jaar onderwijservaring. De school van toen is zeker niet de school van nu. Waar basisschool Charlois nu voor staat kunt u in de schoolgids lezen.

Basisschool Charlois is een goed georganiseerde school waarbij ontwikkeling van iedereen zowel leerling als teamlid voorop staat. Wij gaan ervan uit dat wanneer het beter kan we het beter gaan doen. Dit geldt op allerlei gebieden; pedagogisch, didactisch en organisatorisch. Ons onderwijs sluit aan bij de behoefte van de kinderen.

Het kind staat in onze organisatie centraal, maar de school staat niet op zichzelf. Contacten met ouders vinden wij belangrijk en wij werken op het gebied van onderwijs, cultuur, maatschappij en opvoedingsondersteuning samen met verschillende organisaties en instellingen binnen de wijk Oud Charlois en daarbuiten. Op onze website kunt u gedetailleerde informatie vinden over wat de school voor en met uw kinderen doet en hoe bepaalde zaken geregeld zijn. Mocht u toch nog vragen hebben dan kunt u contact met ons opnemen.

Visie oibs Charlois

Basisschool Charlois is een lerende organisatie waarin het kind op zo’n manier onderwijs wordt aangeboden dat het zich zo volledig en optimaal mogelijk kan ontplooien. De school staat bij dit alles niet op zichzelf, een kind neemt immers deel aan de samenleving en leert overal.

Onderwijs op OBS Charlois wordt gegeven in een positieve sfeer, waarbij de leerlingen zijn ingedeeld middels het leerstofjaarklassensysteem. De speerpunten van onze school zijn gericht op de domeinen taal, lezen en rekenen. Binnen alle domeinen hanteren de leerkrachten het directe instructiemodel.

De groepen 1 en 2 werken volgens de principes van Kaleidoscoop en waar mogelijk worden in de groepen 3 t/m 8 de uitgangspunten van Kaleidoscoop meegenomen.

Iedereen op OBS Charlois kent en benut zijn kwaliteiten, voelt zich veilig en betrokken en neemt zijn verantwoordelijkheid!

Schooleigen opdracht

De school is een lerende organisatie, zowel voor leerlingen, het team en ouders proberen wij de mogelijkheid te bieden om zich te kunnen ontwikkelen op verschillende gebieden. Door nauw samen te werken met verschillende organisaties, gebruik te maken van kwalitatief goede methodes en door een goed beleid streeft het team ernaar, dat uw kinderen zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen zowel op leergebied als op sociaal gebied. Wij willen uw kinderen een goede basis meegeven, zodat zij straks binnen het vervolgonderwijs en binnen de maatschappij goed kunnen functioneren.



» Geef uw bedrijf gratis wereldwijde aandacht met BizzDex.com


Plaatsgids RotterdamRestaurants in de buurtBedrijven om de hoek









x

Inloggen

Voer uw vermeldingsnummer en wachtwoord in: