fbg.nl, sinds 1997


fbg steunt Chare.nl


Categorie: KAARSEN

Hoogeland B.V., Kaarsenfabriek

  Albert Einsteinweg 21 (In de buurt)
  6045GX   Roermond
  Fax: 0475-334610

  Website:


Kaarsen voor kerken en kloosters
Kaarsenfabriek Hoogeland-Kristen te Roermond maakt deel uit van de internationaal opererende Bolsius Groep. Binnen de groep is Hoogeland-Kristen gespecialiseerd in de productie en verkoop van producten aan kerken en kloosters. U zou ons assortiment kunnen indelen in de volgende productgroepen:

  • Altaar- en kerkkaarsens h
  • Offerkaarsen en offerlichten
  • Godslampolie en noveenlichten
  • Doop- en huwelijkskaarsen
  • Communie- en vormselkaarsen
  • Paaskaarsen
  • Overige producten


Onder die laatste categorie vallen producten als wierook, aansteeklont, hosties en miswijn. Ons totale assortiment vindt u op de pagina's assortiment bekijken en kaarsen bestellen.

Kaarsenfabriek Hoogeland, al sinds 1770
Een stukje terug in de geschiedenis. In 1770 begint de burgemeester van Herkenbosch, J. Schmitz, een kaarsenmakerij en kaarsenhandel voor Roermond en omstreken. In 1880 koopt een gevangeniscipier genaamd Henricus Hoogeland de eenmanszaak voor zijn pasgeboren zoon Alphons en verandert de naam van de kaarsenmakerij in Waskaarsenfabriek Alphonsus. Deze combineert de kaarsenmakerij met het slagersvak.

Hooge eischen
De kaarsen van de waskaarsenfabriek, inmiddels verhuisd binnen Roermond en uitgebreid met een tweede perceel, raken in deze tijd bekend om de 'hooge eischen' waaraan ze voldoen. Of zoals Henricus Hoogeland het zelf in 1934 uitdrukt in een brief aan zijn klanten:
"Uit het feit dat de afzet van onze waskaarsen bij de Eerwaarde Geestelijkheid en bij talrijke kloosters in Nederland steeds toeneemt, mogen wij volkomen terecht besluiten dat onze producten aan hooge eischen voldoen. Vanaf het begin der fabricage tot op het oogenblik, dat de kaarsen voor de verzending worden ingepakt, geschiedt alles met de grootste zorg en nauwkeurigheid, waardoor dan ook het gebruik van onze waskaarsen in Kerken en Kapellen nooit tot eenige klacht aanleiding heeft gegeven. Uwe gewaardeerde bestellingen tegemoet ziende, verblijven wij..."

Lid van de Bolsius Groep
In 1946 nemen Alphons' zonen Harrie en Theo Hoogeland de zaak over onder de naam Firma H. Hoogeland & Zn. En in 1954 verrijst in de gemeenschappelijke tuin van beide percelen een nieuwe fabriek, die in 1972 een nieuwe naam krijgt: H. Hoogeland & Zn. B.V. Als Harrie overlijdt gaat Theo op zoek naar een overnamepartner. Die vindt hij. Op 1 februari 1984 neemt de Bolsius Groep het bedrijf over. Alle kerkkaarsenactiviteiten van de groep worden overgebracht naar Roermond. En weer verandert de fabriek van naam: Kerkkaarsenfabriek Bolsius-Hoogeland B.V.

Flinke groei
Vanaf deze overname raakt alles in een stroomversnelling. In 1989 neemt Bolsius-Hoogeland de activiteiten van de Firma W. Roosenboom over. In 1990 die van de Firma L. Schmitz. Vanwege deze groei verhuist het bedrijf in 1990 naar een grotere fabriek aan de Scheepvaartweg in Roermond. In 1998 worden hier de productie en commerciƫle activiteiten van Hoogeland en Kristen samengevoegd in een nieuwe organisatie: Kaarsenfabriek Hoogeland-Kristen.

In 2011 is het bedrijf verhuisd naar een nieuw pand aan de Albert Einsteinweg in Roermond.





» Geef uw bedrijf gratis wereldwijde aandacht met BizzDex.com



Plaatsgids RoermondRestaurants in de buurtBedrijven om de hoek









x

Inloggen

Voer uw vermeldingsnummer en wachtwoord in: