fbg.nl, sinds 1997


fbg steunt Chare.nl


Fehax

  Vaartwijk 5/a (In de buurt)
  4571 SV   Axel
  Telefoon: 0651703002
  Fax: 0115-564581

  Website:
  Email ons.


Aardappelhandel, snijden, sorteren, verpakken, opslaan, overslaan, wegen

Fehax heeft de beschikking over verschillende opslagruimten, voor zowel losgestort als kisten bewaring. Afhankelijk van het product en de bewaarperiode kan er gekozen worden voor luchtgekoelde opslag of voor mechanisch gekoelde opslag.
Voor de mechanisch gekoelde bewaring zijn er 6 cellen aanwezig die onafhankelijk van elkaar kunnen worden aangestuurd en ingesteld. De totale mechanisch gekoelde opslag capaciteit bedraagt 7.500 ton. In deze ruimten kan er worden gekozen voor bewaring in kisten of losgestort.
Alle mechanisch gekoelde cellen kunnen ook luchtgekoeld worden. Daarnaast hebben we de beschikking over één uitsluitend luchtgekoelde cel, verdeeld in compartimenten, van 4.500 ton.
Alle beschikbare opslagruimten zijn uitermate geschikt voor het bewaren van pootaardappelen, doordat er geen bewaarmiddelen zijn en worden toegediend aan de opgeslagen producten.
De meeste cellen zijn uitgerust met ondergrondse beluchting, wat zorgt voor een optimale beluchting van het product.
Voor de uien zijn er kachels aanwezig om zo efficiënt mogelijk te kunnen drogen.
Alle binnenkomende producten kunnen worden gecontroleerd en indien nodig bemonsterd. Hierbij wordt vastgesteld of de kwaliteit conform de afspraken is. Van al onze bevindingen word een deskundig rapport opgemaakt desgewenst ondersteunt door digitale beelden. Het laden, lossen en inschuren gebeurt met moderne en productvriendelijke machines, momenteel hebben we de beschikking over twee Linde heftrucks, één tot 2,5 ton en één tot 3,5 ton. Uiteraard kan er zowel binnen als buiten worden geladen of gelost. Het terrein rondom het gebouw is verhard, waardoor een prima toegankelijkheid wordt gecreëerd. Wij kunnen uw product los, op pallets, in kisten of zakken leveren. Deze leveringen worden logistiek ondersteund door alle relevante informatie te administreren. Alle partijen worden, indien nodig, van de benodigde keurings- en exportdocumenten voorzien.
U kunt bij ons terecht voor zéér tijdelijke, tijdelijke en langdurige bewaring van uw producten.

Sorteren en verpakken

Voor het sorteren van uw producten hebben wij de beschikking over moderne sorteerlijn. Het op maat sorteren gebeurt door een Dijkstra schudsorteerder. Deze machine kan het product in maximaal 5 maten sorteren en heeft een capaciteit van zo’n 25 ton per uur. Na het sorteren wordt het product gelezen. Hiervoor zijn 4 leesbanden beschikbaar, waar 8 mensen de ongewenste bestanddelen manueel verwijderen. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om uw product buiten de sorteerder om te lezen. Met de aanwezige bunkers kunnen de uw producten tijdelijk worden opgeslagen in afwachting van verdere bewerking.
Voor het verpakken van uw producten in zakken van zijn we uitgerust met een Manter wegcomputer, deze is in staat om zakken te vullen variërend in gewichten van 10 kg tot 50 kg in zowel poly zakken als jute zakken. Vervolgens worden deze zakken gestapeld door een stapelaar van Symach op de door gewenst pallets en hoogte, waarna deze pallets gewikkeld worden. Ook het vullen van big bags op een door u opgegeven gewicht behoort tot de mogelijkheden. In overleg zijn natuurlijk andere verpakkingvarianten mogelijk.

Weegbrug
Fehax heeft de beschikking over een eigen computergestuurde weegbrug, met een weegvermogen tot 70 ton. Deze weegbrug staat 24 uur per dag en 7 dagen per week tot de beschikking van bedrijven die daar gebruik van wensen te maken. Alle ingaande en uitgaande wegingen worden door ons geregistreerd en kunnen desgewenst aan u worden doorgestuurd.

Snijden van pootgoed
Fehax heeft de mogelijkheid om pootgoed voor u te snijden en gebruikt daarvoor snijmachines van Miedema. Het snijden van pootgoed, in het bijzonder de grotere maten, is aan het toenemen. Niet alleen vanwege de lagere kostprijs per hectare maar ook door de opkomst van moeilijk plantbare “lange” fritesrassen. Van een aantal rassen is zelfs bekend dat snijden van pootgoed meer stengels, dus meer “tal” per plant oplevert.
Tijdens het snijproces is hygiëne van groot belang. Een constante ontsmetting en een gestructureerde reiniging zijn hierin onmisbaar. Na het snijden moet er grote aandacht worden besteed aan het helen van de “wond”, die ontstaan is op het snijvlak. Alleen door het in acht nemen van, onder andere, deze zaken, wordt een kwalitatief goed product geleverd.



» Geef uw bedrijf gratis wereldwijde aandacht met BizzDex.com


Plaatsgids AxelRestaurants in de buurtBedrijven om de hoek









x

Inloggen

Voer uw vermeldingsnummer en wachtwoord in: