fbg.nl, sinds 1997


fbg steunt Chare.nl


Categorie: Dietist Dietisten

Diëtistenpraktijk Karin van der Knaap

  Zeilmakerstraat 15 (In de buurt)
  2694 BT   Telefoon: (0174) 41 53 59

  Website:
  Email ons.


Eten we wel gezond?

We doen soms de gekste dingen als het om eten gaat. Maar eten we eigenlijk wel goed? De Schijf van Vijf helpt je op weg naar een gezonde voeding.

Gebruik de Schijf van Vijf en kies elke dag voor gezond, lekker en veilig eten. Gezond eten betekent met gezond verstand bewuste keuzes maken. Gebruik daarbij de vijf regels van de Schijf van Vijf:
eet gevarieerd
niet te veel
gebruik minder verzadigd vet
eet veel groente, fruit en brood
ga veilig met voedsel om

De vijf vakken geven aan hoe variatie kan worden aangebracht in de voeding. En met de aanbevolen hoeveelheden als richtlijn wordt de basis gelegd voor een gezonde voeding.


Eet gevarieerd


variatie is gezond. Er is niet één voedingsmiddel dat alle voedingsstoffen in voldoende mate bevat. Als je gevarieerd eet levert je voeding alle benodigde stoffen..

Vijf vakken
In de Schij van Vijf staan de groepen voedingsmiddelen die samen de basis vormen voor een gezonde voeding. Je eet gevarieerd als je elke dag uit ieder vak iets eet. Varieer ook binnen de vakken. De producten die in de afbeelding stan, staan symbool voor de productgroepen. Zo staat bijvoorbeeld het pakje magere melk symbool voor de productgroep zuivel (en dus ook voor kaas).

Kies elke dag uit ieder vak:
Groente en fruit
Brood, (ontbijt)granen, aardappelen, rijst, pasta of peulvruchten
Zuivel, vlees(waren), vis, ei of vleesvervangers
Vetten en olie
Drinken (vocht)

Niet te veel

Om een gezond gewicht te houden of te krijgen, is het belangrijk om niet te veel te eten. Wel moet je veel bewegen. Hierdoor blijft het lichaam in balans. Dat wil zeggen dat de energie die het lichaam verbruikt in evenwicht is met de energie die het lichaam met de voeding binnen krijgt.
Varieer met de voeding en gebruik niet te veel vet, suiker en alcohol. Beweeg zoveel mogelijk, ten minste 30 minuten per dag.

Een gezonde goeding bestaat uit drie maaltijden per dag en niet meer dan drie a vier keer iets tussendoor. Sla nooit een maaltijd over, de kans is dat groter dat je meer extra's gaat eten. Die extra's zijn vaak de calorie-rijke producten.



» Geef uw bedrijf gratis wereldwijde aandacht met BizzDex.com


Plaatsgids Restaurants in de buurtBedrijven om de hoek









x

Inloggen

Voer uw vermeldingsnummer en wachtwoord in: