fbg.nl, sinds 1997


fbg steunt Chare.nl


Dienstencentrum Unie van Baptisten Gemeenten in Nederland

  Raadhuisplein 6-8 (In de buurt)
  3771 ER   Barneveld
  Telefoon: 0342 712457

  Website:
  Email ons.


De Unie van Baptistengemeenten

De Unie van Baptistengemeenten in Nederland is ontstaan in 1881. De Unie telt een kleine 12.000 leden, die aangesloten zijn bij een van de circa tachtig plaatselijke gemeenten.

De Unie heeft een eigen theologische opleiding, het Baptisten Seminarium. Dat is sinds 2008 gevestigd in Barneveld, in het zelfde pand als het Dienstencentrum, een facilitair en inhoudelijk service-instituut waarop gemeenten en individuen een beroep kunnen doen voor kennis, advies, materiaal, cursussen, training en toerusting.

De baptistengemeenten die de Unie vormen, leven uit de openbaring Gods, zoals die door de bijbel tot hen gekomen is. Hun leden belijden, in gehoorzaamheid aan de Heilige Schrift, Jezus Christus, de Zoon van God, het Hoofd van de Gemeenten en de Heer van de wereld te hebben aanvaard als hun Zaligmaker en Heer en zijn op deze belijdenis gedoopt.
Het doel van de Unie is:
Onder haar leden liefde, achting en samenwerking te bevorderen;
De gemeenten behulpzaam te zijn in de uitvoering van hun taak en gelegenheden te scheppen om de beginselen van de gemeente bekend te maken en het Evangelie te verbreiden;
Mede te werken tot verbreiding van het Evangelie in binnen- en buitenland.

Of, anders gezegd:
De Unie van Baptistengemeenten heeft tot doel om plaatselijke baptistengemeenten te helpen om in onderlinge afhankelijkheid te groeien in aanbidding, gemeenschap, discipelschap, getuigenis en dienstbetoon.



» Geef uw bedrijf gratis wereldwijde aandacht met BizzDex.com



Plaatsgids BarneveldRestaurants in de buurtBedrijven om de hoek









x

Inloggen

Voer uw vermeldingsnummer en wachtwoord in: