fbg.nl, sinds 1997


fbg steunt Chare.nl


Categorie: MUSEA

Pianola- en Piano Museum Nederlands

  Westerstraat 106 (In de buurt)
  1015 MN   Amsterdam
  Telefoon: +31-20 627 9624


Komt u naar Amsterdam en wilt u echt eens iets bijzonders meemaken? Bezoek dan het kleine Pianola Museum in de Jordaan. Hier ontmoet u diverse geesten aan de piano. U ziet ze niet, maar hoort ze wel! De muzikale geesten van de componisten Mahler, Debussy, Rachmaninoff, Ravel en Strauss speelden lang geleden eigen werk in op pianolarollen. Beluister de muziek van genie├źn zoals zij het bedoeld hebben en ontdek ook eens hoe onspeelbare muziek klinkt.

In het muziekarchief van het museum liggen meer dan vijftienduizend muziekrollen. De muziek van beroemde componisten is door henzelf en grote concertpianisten uit die tijd vastgelegd in geponste gaatjes in rollen van papier. Behalve luisteren kunt u in het museum ook diverse pianola's en reproductiepiano’s bekijken. De pianola werd in 1900 uitgevonden. Eerst was het een apart voorzetapparaat bij een gewone piano. Later werd het systeem ingebouwd in piano’s of vleugels. Het pneumatisch werkende apparaat maakt het mogelijk de piano vanzelf te laten spelen. Tijdens de muzikale rondleiding krijgt u informatie over de geschiedenis en de werking van deze ingenieuze instrumenten.

Het museum is iedere zondagmiddag geopend tussen 11.30 en 17.30 uur. Als er een concert is op zondagmorgen beginnen de rondleidingen om 13.00 uur. Op alle andere dagen zijn groepsrondleidingen mogelijk op afspraak.» Geef uw bedrijf gratis wereldwijde aandacht met BizzDex.comPlaatsgids AmsterdamRestaurants in de buurtBedrijven om de hoek

x

Inloggen

Voer uw vermeldingsnummer en wachtwoord in: