fbg.nl, sinds 1997


fbg steunt Chare.nl


Categorie: MUSEA

Joods Historisch Museum

  Nieuwe Amstelstraat 1 (In de buurt)
  1011 PL   Amsterdam
  Telefoon: +31-20 531 0310

  Website:


Het Joods Historisch Museum verzamelt objecten en kunstvoorwerpen die een relatie hebben met de religie, cultuur en geschiedenis van de joden in Nederland en haar voormalige koloniën. De verzameling is verdeeld over de museumcollectie en de mediatheek.

De museumcollectie omvat meer dan 11.000 kunstvoorwerpen, ceremoniële objecten en historische objecten. Slechts vijf procent van deze collectie is permanent in het museum te zien. Het andere deel van de collectie verblijft in het depot en wordt soms gebruikt voor tentoonstellingen, ook in andere musea. Deze ' verborgen' collectie is wel op deze website te zien. U kunt kijken en zoeken in de museumcollectie.

De mediatheek verzamelt vooral documentaire informatie maar beheert ook een collectie historische documenten en foto's. Deze collectie omvat het brede verzamelgebied van de joodse geschiedenis en cultuur in het algemeen en bestaat uit meer dan 43.000 boeken, brochures, documenten, foto’s, audio- en videomateriaal. Deze collecties zijn ook op deze website te raadplegen: mediatheekcollectie.

Het museum legt onderzoek van deelcollecties vast in diverse publicaties, zoals reeds van het textiel, van de ceremoniële objecten en van de Charlotte Salomon-collectie is gebeurd.» Geef uw bedrijf gratis wereldwijde aandacht met BizzDex.comPlaatsgids AmsterdamRestaurants in de buurtBedrijven om de hoek

x

Inloggen

Voer uw vermeldingsnummer en wachtwoord in: