fbg.nl, sinds 1997


fbg steunt Chare.nl


Categorie: Scholen Basisscholen

op'thof basisschool v primair o

  Dr van der Willigenstr 10 (In de buurt)
  4196JM   Tricht
  Telefoon: 0345-581074

  Website:


Op 't Hof is de enige school in het dorp Tricht, een karakteristiek Betuws dorp aan de Linge. Tricht is een van de elf dorpen van de Gemeente Geldermalsen en heeft ongeveer 2300 inwoners.

Op 18 april 1955 werd de school geopend, het heette toen nog "Openbare Lagere School Tricht". De naam Op 't Hof, sinds 1959 in gebruik, is ontleend aan het huis "Het Hof" grenzend aan de Lingedijk. De school is gebouwd op het voormalige grondgebied van het huis "Het Hof".

We zijn een openbare school met rond de 190 leerlingen. De school heeft 8 groepslokalen en een speellokaal, daarnaast heeft de school een groepslokaal in gebruik aan de locatie Johan Frisoplaats. Dit pand betreft de voormalige kleuterschool en bestaat uit twee speel-leerlokalen. Het andere lokaal is in gebruik door Kinderopvang Rivierenland voor de Buitenschoolse opvang van kinderen uit Tricht en Buurmalsen.

We hebben een enthousiast team van directie, leerkrachten en ondersteunend personeel, alsmede een zeer actieve ouderraad en Medezeggenschapsraad.

Waar staan we voor?

Het pedagogisch klimaat vinden wij erg belangrijk als basis voor het les geven en krijgen. Dat betekent dat we het kind serieus nemen en proberen een veilige en plezierige werksfeer te scheppen: waarin iedereen met respect behandeld wordt. We sturen en stimuleren de sociale interactie en het elkaar helpen. Wij geven positieve feedback, complimenteren kinderen en tonen een open en ontvankelijke houding voor gebeurtenissen en ervaringen van kinderen. In het kader van de 'lerende organisatie' is onze school voortdurend in beweging en ontwikkeling en proberen we van elkaar te leren. Wij willen een school zijn waar leerlingen zich thuis voelen, waar ze samen onder begeleiding van een leraar veel (zelfstandig) samen leren.» Geef uw bedrijf gratis wereldwijde aandacht met BizzDex.comPlaatsgids TrichtRestaurants in de buurtBedrijven om de hoek

x

Inloggen

Voer uw vermeldingsnummer en wachtwoord in: