fbg.nl, sinds 1997


fbg steunt Chare.nl


Categorie: Scholen Basisscholen

R.K. Basisschool De Masten

  Sint Jozefstraat 1 (In de buurt)
  5248 AT   Rosmalen
  Telefoon: (073)5212005

  Website:


DE MASTEN, kloppend hart van de Maliskamp.

Basisschool De Masten neemt een duidelijke plaats in binnen de wijk Maliskamp. Door het kleinschalig karakter van de wijk zelf blijft het leerlingaantal van de schoolgaande kinderen relatief gering. Met het huidig leerlingaantal van iets minder dan 100 leerlingen heeft de school eigenlijk geen bestaansrecht, maar onze overkoepelende stichting Signum hecht grote waarde aan het handhaven van deze specifieke school in deze specifieke wijk en garandeert het voortbestaan van de school.

Kenmerkend voor de Masten is de hoge betrokkenheid van team, leerlingen én ouders. Dit uit zich met name bij gezamenlijke vieringen en de feestelijke momenten gedurende een schooljaar als carnaval, voorjaarsmarkt en eind-BBQ. Ouders en oud-leerlingen leveren hun bijdrage aan een warm schoolgevoel. Bij dit soort evenementen zijn inwoners van de Maliskamp overigens van harte welkom!

Onderwijskundig bezien gaat De Masten gaat mee met de tijd. Het goede wordt behouden, de leerresultaten liggen blijvend boven het landelijk gemiddelde, maar waardevolle onderwijsvernieuwingsprojecten worden eveneens opgepakt. Binnen ons leerlingvolgsysteem blijft de zorg voor en extra aandacht aan het individuele kind hoog in het vaandel staan. Afgelopen jaren is extra aandacht geschonken aan autonomie van leerlingen, het zelfstandig werken en nadruk op een exploratieve leeromgeving.

Ons gedreven team staat positief-kritisch open voor verandering. Visie en missie van de school zijn continu sterk in ontwikkeling in het belang van de schoolgaande kinderen in uw en daardoor ook onze wijk.

Graag nodigen we u uit voor een verdere kennismaking met onze school door het bekijken van de foto-impressies of door een daadwerkelijke rondgang door onze lokalen.

Via telefoonnummer 073-5212005 is een afspraak vlot gemaakt. U bent van harte welkom.

Namens het team van Basisschool De Masten , Gerard van Wanrooij.



» Geef uw bedrijf gratis wereldwijde aandacht met BizzDex.com



Plaatsgids RosmalenRestaurants in de buurtBedrijven om de hoek









x

Inloggen

Voer uw vermeldingsnummer en wachtwoord in: