fbg.nl, sinds 1997


fbg steunt Chare.nl


Categorie: MEUBELEN

Prijt meubelen

  Ekkersrijt 4001 (In de buurt)
  5692DB   Son
  Fax: 0499-490505

  Website:


Op zoek naar een passende naam voor onze nieuwe vestiging, die recht zou doen aan de karakteristieke vormgeving van het gebouw, de strategische plaats van de lokatie en functie die inspireert tot het verhogen van het eigentijds woongenot kwamen we uit bij het woord De Donjon.

De Donjon is immers een versterkte rechthoekige of ronde toren van twee of drie verdiepingen en met muren van twee a drie meter. In uiterste nood kon de heer zich met zijn getrouwen in dit bastion terugtrekken. Men verdedigde zich dan vanaf het dak, waaromheen men een zware gekanteelde borstwering wierp. Ter verdediging was deze toren wel geschikt, maar voor een lange belegering was er te weinig ruimte. Donjon heette oorspronkelijk het enige gebouw in een verder alleen uit een omheind terrein bestaand Middeleeuws kasteel.

De donjon werd toen identiek met de hoofdtoren. Wanneer een edelman in de middeleeuwen een burcht ging bouwen begon hij met de donjon; dat is de woontoren. Onderin bevond zich een kelder waar de voorraden werden opgeslagen. Daarboven was het woonverblijf waar werd gegeten, geslapen, gekookt en gespind. Op de zware buitenmuren bevinden zich vaak weergangen. Een weergang is een smal open gangpad dichtbij de bovenkant van de buitenmuur waarop de wachters en de kanonnen stonden. Een edelman moest tenslotte goed op zijn eigen donjon passen, nietwaar?



Historie de Donjon
De Donjon is samen met de Modernen onderdeel van de Prijt Groep.

In 1917 is mijn familie in Eindhoven komen wonen. Als glasblazers waren zij tot dan woonachtig in Leerdam. Aangezien Philips veel arbeiders nodig had, zijn ze in Eindhoven in de fabriek komen werken. Mijn over-over- grootmoeder had als doel de 'jongens' uit die fabrieken te halen omdat de werkomstandigheden verre van ideaal waren. Daarom begon zij met een lijntje voor het raam , vanuit haar woonhuis fournituren te verkopen.

Van het een kwam het ander en zodoende ging mijn overgrootvader met paard en wagen de boer op. Vrij letterlijk in dit geval, want met textiel, fournituren en een enkel meubelstuk ging hij alle boeren in de wijde omtrek af.

Dit groeide uit tot een winkeltje , en in 1921 is de inschrijving bij de Kamer van Koophandel een feit. Vanaf 1936 zijn we echt met een collectie meubelen begonnen.

In 1969 is het pand aan de Frederiklaan behoorlijk uitgebreid. En zo de jaren voortgingenzijn we ons steeds meer gaan toeleggen op zit- , eet- en slaapkamermeubelen.

1996 was het jaar dat Paul en Anja Prijt samen de zaak overnamen. Twee jaar later hebben we de showroom van Leolux aan de Stratumsedijk overgenomen. En onder het motto: 'Leolux & Friends' voeren we daar de eerste Leolux Prime Shop ter wereld. Dit aangevuld met een aantal andere mooie designmerken onder de naam: de Modernen.
Natuurlijk stonden we als bedrijf niet stil, en toen er nog een gaatje leek te komen op het meubelplein Ekkersrijt hebben we de kans waargenomen om de Donjon te starten. Hier voeren we een mooie collectie modern design, waarin merken als Rolf Benz, Leolux, Jori en vele anderen, belangrijke partners voor ons zijn.

In 2004 kwam door omstandigheden , het pand van onze buurman, twee deuren verder vrij. Hier hebben we inmiddels een schitterende zaak van kunnen maken, met een grote collectie van het Italiaanse merk Natuzzi en Topform.

Was getekend.

Job Prijt



» Geef uw bedrijf gratis wereldwijde aandacht met BizzDex.com


Plaatsgids SonRestaurants in de buurtBedrijven om de hoek









x

Inloggen

Voer uw vermeldingsnummer en wachtwoord in: