fbg.nl, sinds 1997


fbg steunt Chare.nl


Categorie: Dietist Dietisten

Dietistenpraktijk Jitske Visser

  Voorstraat 32 (In de buurt)
  9271 KH   Zwaagwesteinde
  Telefoon: (06) 505 900 28

  Website:
  Email ons.


Jitske Visser is gediplomeerd dietiste, met een aantal jaren werkervaring in de thuiszorg en sinds begin dit jaar met een vrijgevestigde dietistenpraktijk.

De basisbehoefte van het lichaam is voeding. Deze voeding dient in een juiste balans te zijn, om gezond te kunnen leven. Wanneer er niet een juiste balans meer is kan het lichaam ziek worden of minder goed functioneren. Wanneer u bij de dietiste komt voor een advies, gaat zij samen met u kijken naar uw huidige voedingsgewoonten en eventuele struikelblokken waardoor de balans verstoord wordt. De dietiste neemt een belangrijke plaats in als coach. Geen dieet waar enkel verboden in staan, maar een leefstijl geheel aangepast aan uw leefsituatie. De dietist ondersteunt en stuurt u aan in deze gezonde levensstijl. Zij reikt handvaten aan die u aanzetten tot een blijvende gedragsverandering in een leefstijl waar u zich prettig bij voelt.

Iedereen, mannen en vrouwen zijn bezig met hun gewicht. Vooral in de lente en zomer is afslanken een populair onderwerp.
De afgelopen jaren is afslanken vooral iets wat snel moet gebeuren. Naast snel moet het ook gezond en verantwoord zijn. Dit levert een moeilijke situatie op. Snel afslanken gaat vaak ten koste van gezond en verantwoord afslanken.

Gezond afvallen:
In geval van overgewicht - ongeacht de mate - helpt vijf tot vijftien procent gewichtsvermindering de gezondheidsrisico’s aanzienlijk te verkleinen. In principe leidt elk dieet dat minder calorieën levert dan het lichaam verbruikt, tot gewichtsverlies. Om te voorkomen dat de kwijtgeraakte kilo’s er na het afslanken weer snel bijkomen, is het verstandig een dieet te kiezen dat gevarieerd is en niet te veel afwijkt van het ‘gewone’ eetpatroon. Het is ook van belang dat het lichaam voldoende voedingsstoffen binnen blijft krijgen. Verantwoord afslanken betekent daarom onder andere:

een gemiddeld gewichtsverlies van een halve tot een kilo per week
een gevarieerd eetpatroon met een beperkte hoeveelheid calorieën
het beperken van de hoeveelheid vet
matig zijn met voedingsmiddelen waaraan suiker is toegevoegd
het drinken van alcohol beperken
rustig eten en regelmaat aanbrengen in het eetpatroon
meer bewegen



» Geef uw bedrijf gratis wereldwijde aandacht met BizzDex.com



Plaatsgids ZwaagwesteindeRestaurants in de buurtBedrijven om de hoek









x

Inloggen

Voer uw vermeldingsnummer en wachtwoord in: